Du som flyttar in

Här besvaras de vanligaste frågorna för dig som ska flytta in i någon av våra fastigheter. Om du inte hittar svar på dina frågor kan du istället skicka in din fråga till oss.


Behöver jag ha en hemförsäkring?

Svar: För att skydda dig mot ekonomiska förluster vid inbrott eller skada är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det kan också inträffa saker som gör att du blir skadeståndsskyldig, tex brand eller vattenskada. Du måste därför ta kontakt med ett försäkringsbolag för att teckna hemförsäkring.Tillträde – när får jag flytta in?

Svar: Innan du flyttar in har vi besiktigat lägenheten tillsammans med avflyttande hyresgäst. Du får tillträde till lägenheten klockan 12.00 den dag som hyresavtalet börjar gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in första vardagen därefter.Hur tecknar jag elabonnemang?

Svar: Du måste själv kontakta Ljusdals Energi för att teckna abonnemang. Se till att göra det i god tid innan du flyttar in. Om strömmen är avslagen och du kontaktar Ljusdals Energi får du själv bekosta utryckning.Hämta nycklar

Svar: Vi kommer överens om en tid för uthämtning och kvittens av nycklar till lägenheten. Det är du som står på hyreskontraktet som måste hämta nycklarna, glöm inte legitimation.Vad är en flyttanmälan?

Svar: När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig snarast möjligt.
Namn E-post Fastighet Telefon Meddelande Jag accepterar reglerna och villkoren och integritetspolicyn Skicka in

Adress & info

Box 2033, 131 02 Nacka

info@fcffastigheter.se

Söndag: stängt, Måndag-fredag: 8:00-18:00, Lördag: 10:00-16:00